Strona www.swarzedz.pl

Logo UE

Aktywne lato w Klubach Młodych Duchem

12.07.19

Mimo letnich upałów w klubach młodych duchem nie ma końca aktywnej i twórczej pracy... Z inicjatywy seniorek w czerwcu powstawały cudowne ozdoby koralikowe, których metody wykonania można było zgłębiać na zajęciach w klubie „Stokrotki" przy Centrum Aktywności Seniora ul. Piaski 4. Pani Ola pokazywała i uczyła nas, jak poprzez wytrwałą, mozolną pracę stworzyć kolie. Zapewne Panie zaprezentują je na wyczekiwanym przez seniorów corocznym koncercie - „Dawnych Wspomnień Czar", który odbędzie się 28 lipca na „scenie nad jeziorem". Był też czas na aktywność umysłową i treningi pamięci w klubie „Słoneczny Wiek" Oś. Cegielskiego 34 oraz prozdrowotne koktajle z granatem i żurawiną, posiadające bogate walory zdrowotne.

W klubie „Gadu -Gadu" w Zalasewie trwał okres wytężonych prac w związku z obchodzonymi w tym roku Dożynkami Gminnymi. Sądząc po ilości przygotowanych przez nasze klubowiczki kotylionów zaproszeni goście dopiszą.

Zapraszamy wszystkie osoby 55 + z Gminy Swarzędz do Centrum Aktywności Seniora ul. Piaski 4 ( I piętro) na trwające w lipcu i sierpniu Warsztaty letnie. Informacje uzyskacie Państwo na stronie internetowej opsswarzedz.pl, swarzedzkisenior.pl oraz pod numerem telefonów 504 932 301 oraz 505 912 370. Tutaj miło i twórczo spędzimy wspólnie czas.

M. Pawlik

Centrum Aktywności Seniora